Tar du emot med öppen famn?

Varför är det så svårt att ta emot? Att bara öppna hjärtat och ta emot med tacksamhet och glädje. Kanske det gäller en komplimang, en gåva, hjälp med något eller att bli hållen när livet är tungt.

Många av oss har betydligt lättare att ge detta till andra än att själva ta emot eller t.o.m. be om hjälp. Anledningarna kan vara många. Det kan sitta djupt i det undermedvetna från barndomen, relationer genom livet eller gå tillbaka till tidigare livs upplevelser som satt sina spår i vår själ.

Ofta är det inte bara den personliga historien som formar motståndet inom oss, utan det kollektiva medvetandet påverkar också var och en på en djup nivå.

Vi behöver frigöra oss från uppfattningar och föreställningar om hur saker är eller bör vara för att kunna leva från hjärtat. Var de än har sitt ursprung, så skymmer alla programmeringar vår sikt och dimmar vår inre kontakt.

När vi släpper dessa blockeringar, som i princip alltid baseras på en eller annan rädsla, når vi den djupa känslan i hjärtat. Vi kan på allvar möta personen som vill ge oss något och ta emot med öppet hjärta. Det i sig är också en gåva! För visst är det underbart när man själv ger och den andra verkligen uppskattar och tar emot? Man delar den andras glädje och plötsligt blir det en gåva i båda riktningarna.

För oss som strävar efter att vara ljusbärare, inspiratörer, föregångare går det här med att ta emot också bortom det mellanmänskliga. Ju mer vi läker och öppnar hjärtat desto fullständigare kan själen leva genom oss som människa. Vi blir en ljusbärare för själens ljus, visdom och ovillkorliga kärlek.

Utifrån min erfarenhet är det just viljan och förmågan att ta emot som sätter störst käppar i hjulet i denna process. Det jag ständigt återkommer till, själv och med klienter, är att överlämna sig till själen, Högre Jaget, universum eller vad som känns rätt för en själv.

Öppna fullständigt för att ta emot och fyll alla delar av dig själv. Lös upp eller be om guidning att bli medveten om vad som sitter i vägen. Känn tacksamheten och glädjen, friden och magin när du tillåter dig själv att ta emot det som strömmar in i dig genom hjärtat.

Detta är vägen för att bli en ljusbärare, att låta själen lysa och leva genom dig och inspirera andra att göra detsamma!

Med kärlek
Ingrid

Ingrid Kronholm
ingrid@healyoursoul.se