Vad är en ljusbärare?

Vad tänker du om det här med att vara ljusarbetare eller som jag hellre brukar kallar det ljusbärare?

För mig är det i grunden väldigt enkelt. Det handlar om att vända blicken inåt, ta itu med bagage, mörker och skuggsidor, men också acceptera att vissa av dem triggas upp eller visar sig ibland tills man är färdig med dem. Det handlar om att förlåta sig själv för det och välja läkning på alla plan och att omfamna sig själv.

Det handlar om att öppna för mer och mer av den man är bortom den mänskliga skepnaden. Att ta emot ljuset, visdomen och kärleken in i det mänskliga livet. Genom det spränger vi gränserna för vad som är möjligt och vi lämnar sanningar och synsätt som många andra ser som satta i sten bakom oss. Vi förändrar vårt sätt att tänka och uppfatta på och vi ser ibland helt andra bilder eller mönster än vad andra gör, fast vi tittar på samma sak.

Att vara ljusbärare handlar om att våga vara sann, klar och transparent, även när det stormar runtomkring en. Det handlar om att följa sitt hjärta, den inre kompassen, och våga handla utifrån detta. Om att ta fram den inre styrkan och tilliten till att man har det man behöver varje steg på vägen.

Det handlar om att våga LEVA sant och autentiskt även när det ibland blir obekvämt. Om att fortsätta bära, andas, uttrycka, utstråla och leva det inre ljus som vi alla bär inom oss. Om att gå före och visa att det går, att man överlever och t.o.m. blomstrar när man gör det. Att ens liv får mening och riktning när stegen är i resonans med hjärtat, även när man går in i okänd terräng.

Så vem är då en ljusbärare? Helt enkelt den som väljer att vara det. Den som väljer att låta ljuset lysa och uttryckas genom dig. Vad det innebär och hur det ser ut i just ditt liv är det bara du som kan hitta svaret på.

Så våga gå in i hjärtat, lyssna på hjärtat, följ hjärtat och bli den ljusbärare du kom hit för att vara!

Med kärlek
Ingrid

Ingrid Kronholm
ingrid@healyoursoul.se