Ljusbärare, vad menar jag med det?

Jag nämner ofta detta begrepp, men vad menar jag egentligen när jag säger ljusbärare? Kort uttryckt skulle jag säga att det är en människa som förankrar sin själ och låter den leda en i livet. Det är ingenting som händer över en natt. Det är en process där man skalar av lager på lager av ego, den mänskliga personligheten eller historien om sig själv som människa. Ju mer man skalar av, släpper, löser upp och avidentifierar sig ifrån desto mer utrymme har själen att fylla.

Det blir ett sätt att leva efterhand, där man ställer frågorna inåt; Vad längtar jag efter? Vad mår jag bra av? Vad behöver jag förändra för att bli lycklig, fri eller känna mening i tillvaron?

När vi ställer dessa slags frågor och lyssnar på hjärtat låter vi själen kommunicera med oss. Svårare än så är det inte.

När själen tar över rodret i ens liv förändras mycket efterhand. Det man utbildat sig till och arbetat med under många år kanske inte längre känns tillfredsställande. Relationer man är i kanske känns mer och mer tomma eller oengagerade. Tankemönster och värderingar man haft som grund för sitt liv faller bort och ersätts av andra. Plötsligt känner man inte igen sig själv. Man hamnar i ett vakuum, i ett ingenmansland.

Om du befinner dig där, kom då ihåg att det bara är din version av kokongstadie. Du kan när som helst bryta upp kokongen, veckla ut vingarna och börja flyga. Du kommer att vara lite ovan ett tag, men snart njuter du av din nyvunna frihet och rörlighet.

Vad vill du då göra med denna frihet? Vad vill du fylla ditt liv med? Vem vill du spendera din tid med? Vilka slags vänner vill du dra in i ditt liv? Hur vill du uttrycka dig själv? Har du något du vill bidra med till världen? Stort eller smått. Du kanske ännu inte ser värdet i ditt bidrag och behöver få det speglat i andra först.

Oavsett hur långt du kommit i denna process, hur många rundor du gjort in i nya kokonger, hur mycket du transformerat dig själv och ditt liv, finns det alltid mer att öppna för, lära känna, förankra och uttrycka. Det är denna process i sig som leder till att vi förankrar mer och mer av vårt sanna själsliga jag, att vi väcker en stark vilja att bidra till en bättre värld, att vi börjar LEVA som den själ vi är!

Det är på detta sätt vi VÄLJER att vara ljusbärare! Det är en inre kallelse, en röst djupt inne i hjärtat som visar vägen ut ur glömska och mörker och tillbaka till ljus och kärlek. Du blir en ljusbärare för att du minns att du ÄR ljus, att du ÄR Källan. Alla kan väcka upp detta, alla har det inom sig. Så länge du existerar är du en del av Källan. Det kan inte vara på något annat sätt.

Väck upp gnistan, tänd ljuset, känn gemenskapen och kärleken och visa det för världen, på just ditt eget unika sätt. Det är då du väljer att vara den ljusbärare du kom hit för att vara!

Känner du igen dig i dessa ord så läs gärna om programmet ABC för Ljusbärare!

Med kärlek
Ingrid

Ingrid Kronholm
ingrid@healyoursoul.se