fbpx

Saknar du nära vänner som verkligen förstår dig?

Om du läser detta är du antagligen intresserad av personlig/andlig utveckling och vet hur det förändrar ens liv. När man vaknar upp steg för steg, öppnar ögonen, hjärtat och sinnet för att ta in själen i sitt liv och leva det jag brukar kalla sitt sanna jag, då blir ingenting som det var förut.

Delar av livet som man sett som naturliga och ofrånkomliga blir plötsligt ologiska, onödiga eller bara dumma. Historierna om vem vi är faller bort, den ena efter den andra. Vi förstår att mycket av denna ”story” vi bär på mest är ett hopplock av begränsande mönster som håller oss tillbaka från att vara oss själva fullt ut.

När vi skalar av dessa lager av begränsningar, i form av försvarsmekanismer, projektioner, programmeringar osv kommer vi närmare vår inre röst, vårt hjärta, vår själ. I processen öppnar vi också hjärtat, läker gamla trauman, ofta  från barndom eller tidigare liv, och tar tillbaka vår kraft. Vi förstår och accepterar mer och mer att vi har både makt och ansvar för vårt eget liv, även om vi kanske trillar dit ibland och vill skylla på andra människor eller omständigheter.

Allt detta förändrar hur vi ser på oss själva och på världen. Detta gör att vi också vill uppleva andra saker än förr, att det som var viktigt blir ljummet och att nya värden i livet blir väldigt viktiga istället. Förstås så kommer våra nära och kära att märka av förändringen. Vissa blir inspirerade och andra provocerade, kanske mest för att det skrämmer dem att själva titta in i sig själva och ifrågasätta sina liv.

Kontentan är att relationer förändras och i denna process är det många som släpper gamla vänner och börjar dra ner på socialt umgänge. (En annan anledning till det är ofta att man också blir mer sensitiv, men ännu inte lärt sig att hantera detta och därför blir trött eller dränerad av att vara med andra.)

Om man bara släpper det gamla man hade utan att bygga upp något nytt kan livet bli väldigt ensamt. Det kan kännas som att man är den enda i världen med dessa nya tankar, upplevelser och värderingar. Jag hör detta från många av mina klienter och ett av de stora problemen är att många då gör sig små, blir tysta och håller tillbaka sig själva, för att återigen försöka passa in.

Men, lösningen är ju att göra tvärtom! Fortsätt öppna upp ännu mer, omfamna din transformation och de insikter, den inre glädje och kärlek det ger dig. Våga ta tillbaka din kraft och lys inifrån hjärtat. Du är inte ensam! Många, många upplever detta nu.

Om vi tar alla chanser vi har för att träffa andra likasinnade, andra som förstår för att de går igenom en liknande resa själva, så kan vi inte bara få sällskap, utan även hjälp på vägen och dessutom möjligheten att bidra till andras process.

För mig har det varit livsviktigt att ha nära vänner som jag kunnat dela både magiska upplevelser, insikter och funderingar och inte minst resor in i mitt eget mörker för att lösa gamla trauman och begränsningar med. Det har varit enormt värdefullt och fortsätter att vara det.

Dessa personer har jag träffat på kurser och utbildningar inom området personlig/andlig utveckling. Min man träffade jag på en meditationskurs för snart 20 år sen och vi delar denna resa ihop. En av mina starkaste drivkrafter i det jag gör i min verksamhet är att jag sååå gärna vill hjälpa andra att också träffas för att kunna finnas där för varandra. Det är också därför jag, förutom privata konsultationer, erbjuder workshopen Öppna din intuition.

Utvecklingen på jorden ÄR en inre process, ett inre jobb och transformation MEN det är även ett gemensamt projekt. Om vi tillåter oss själva att ta vår roll i denna gemenskap, att ta emot allt detta ger oss och att ge vårt bidrag, så kan vi tillsammans skapa en bättre värld snabbare, lättare, kraftfullare och i så mycket mer glädje!

Med kärlek
Ingrid

Ingrid Kronholm
ingrid@healyoursoul.se
No Comments

Post A Comment