fbpx

Död och pånyttfödelse

Vad betyder påsken för dig? Ärligt talat har jag aldrig frågat mig själv detta förrän idag.

Imorse vaknade jag med en djup rädsla inom mig. Så som det känns när jag är på väg att utmana en gammal sanning om vem jag är, om mitt liv, mina relationer etc. När jag står inför möjligheten att växa, utvecklas, ömsa skinn, gå igenom en ny nivå av min bekvämlighetszon.

Som jag brukar vid såna tillfällen gick jag inåt, mediterade och använde mig av tekniker för att lösa upp rädslan och ta till mig insikterna i situationen.

När jag sen körde ett pass på gymmet slog det mig att detta handlar om död och pånyttfödelse. Vare sig man kopplar det till den kristna tron eller till våren som väcker liv i naturen, är energin, meningen, densamma. Att släppa taget om det gamla och öppna dörren för livskraft, kärlek och ljus.

Men för att släppa det gamla behöver vi styrka, vilja och mod. En inre drivkraft som säger att det är värt att gå igenom rädslan, att spränga de gamla gränserna. Det var denna styrka jag kom i kontakt med på gymmet.

Plötsligt såg jag också symboliken i att jag igår började röja bort döda vinbärsbuskar i ekobyn jag bor i. Ett arbete jag ska avsluta just idag. Det finns en kraftfullhet i detta att göra fysiska handlingar med en medveten avsikt. Ett sätt att förankra den inre processen i det fysiska livet.

Så vad är du redo att släppa? Att låta dö? Att göra dig fri ifrån?

Ägna en stund idag åt att gå inåt, fråga dig själv vad du är färdig med och använd dig av det kollektiva fokuset på död och pånyttfödelse som extra skjuts i dina avsikter.

Med kärlek
Ingrid

Ingrid Kronholm
ingrid@healyoursoul.se
No Comments

Post A Comment