fbpx

Känner du dig tung i kroppen eller saknar energi?

Vad kan då vara bättre än att låta kroppen få en reningsperiod i form av en fasta? När du renar ditt system från gifter och slaggprodukter får du mer energi och orkar mer i vardagen.

Allt det som tynger din kropp tar energi och gör dig dränerad på alla nivåer. Under en fasta får matsmältningssystemet en paus och din kropp kan fokusera sin energi och kraft på att rensa ut det som inte längre tjänar din hälsa. Hela du får en välbehövd återhämtningsperiod.

Har du tänkt på hur mycket av energin från det du äter och dricker som egentligen går åt till att smälta födan och hantera avfallet? Denna energi används istället under fastan för att återställa hälsa och balans i dina system. Du kan också märka att ditt sinne blir klarare under eller efter en fasta.

Själv gjorde jag en vägledd fastekur efter jul, både för att rena mitt system och för att höja energinivån i kroppens alla celler. Kuren är på 8 dagar och består av en mix av dagar med juice, vatten och torrfasta (ingen mat eller dryck). Varje dag får man vägledda andningsövningar som syresätter kroppens alla vävnader och höjer energinivån. Dessutom får man tips och råd genom processen och affirmationer för varje dag. Just denna kurs leddes av Ricardo Akahi.

Sedan dess har jag även varit på en Pranic Living Retreat med Ray Maor. Det är en 9-dagars retreat som bygger på ett fasteprogram likt det ovan nämnda. Förutom meditationer och lätt fysisk träning håller Ray också workshops i olika ämnen. Efter att ha deltagit i hans retreat och gett honom behandlingar blev jag inbjuden att assistera deltagarna på några av hans retreats. Väldigt intressant och givande att jobba med människor från världens alla hörn!

Är du inte redo att ta en längre fastekur eller åka på retreat så kan du alltid skräddarsy det som passar just dig. Kanske ersätter du lagad mat en dag i veckan med juicer eller vatten. Kanske fastar du över en helg som en liten mini-retreat. Eller så hoppar du över en måltid om dagen och tillämpar intermittent fasta. Experimentera dig fram till det du känner dig bekväm med och ge dig själv och din kropp gåvan reningen ger!

Med kärlek
Ingrid

Ingrid Kronholm
ingrid@healyoursoul.se
No Comments

Post A Comment

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få en kort övning för att rena och balansera ditt energifält. Mycket användbar i vardagen!

 

Integritetspolicy enligt GDPR.
Jag har läst och godkänner villkoren för nyhetsbrevet.